Filosofie van Concept Leathers

Creativiteit, duurzaamheid en vakmanschap!

Een lederen auto interieur fabriceren van een uitmuntende kwaliteit voor een interessante prijs en met een snelle service : daar staan wij garant voor. Het hele proces wordt bij ons met meesterlijke precisie en traditioneel vakmanschap uitgevoerd onder het kritische oog van “meester-stoffeerder” Bjorn Bammens.

Bjorn Bammens, tweede generatie “meester-stoffeerder” heeft het vak geleerd van zijn ouders. Toen hij het vak tot in de topjes van zijn vingers beheerste, heeft Bjorn een nieuwe markt ontdekt, de markt van de lederen automotive-interieurs.

Bjorn besloot om zijn eigen atelier te openen onder de naam “Concept Leathers” dat dankzij zijn kennis en drang naar perfectie al snel te klein werd. In 2013 werd dan ook besloten om te verhuizen naar een grotere ruimte. Deze werd gevonden op de huidige locatie waar Bjorn met zijn team de mooiste interieurs op maat maakt.

De specialiteit van Concept Leathers is gepersonaliseerd maatwerk in absolute traditionele vakmanschap en sublieme kwaliteit afleveren.

Het begint met het design. Onze ontwerpafdeling maakt een ontwerp op maat, geheelvolgens de wensen van de klant, zowel de particuliere en de professionele klanten. Wij maken schetsen totdat het ideale ontwerp voor uw wagens is gerealiseerd. Daarna gaan wij op zoek naar de perfecte materialen zodat U de juiste keuze kunt maken. Bij het ontwerpen houden wij steeds rekening met de technische kant van de zaak. Het originele ontwerp van de zetel wordt ten alle tijden gerespecteerd en waar nodig zelfs verbeterd. Hierdoor wordt buitensporige slijtage en inzakken van het leder vermeden.

Na akkoord over het design gaan wij voor U de materialen selecteren. Deze worden met zorg geselecteerd uit de beste huiden bij zeer gerenommeerde leerlooierijen om zo de hoogste kwaliteitsnormen te behalen. De materialen worden uitvoerig door ons getest, om te zien of ze de tand des tijds wel doorstaan.

Wij houden van traditioneel vakmanschap en daarom snijden wij het leder nog steeds met de hand. Zo kunnen wij voor de beste stukken uit de huiden selecteren en gebruiken. Wij zorgen ervoor dat de interieurs strak geschikt zijn. In de naden met een dubbele stikdraad voor de extra duurzaamheid en slijtvastheid van de naden. Tevens kunnen wij de zetels voorzien van speciale stiksels, borduursels, reliëf-prints en zelfs meerdere kleuren.

Wij kunnen voor U desgewenst het hele interieur personaliseren. Niet alleen de zetels, ook het dashboard, de zijpanelen de hemel tot en met de vloermatten helemaal op maat gemaakt..

Eat
Frequency
Nite
Lava